Nyhetsbrev (Event i Skövde)

Fortfarande ganska varmt, sol blandat med regn. Kantareller i skogen, vilt och goda grytor på spisen eller kanske en kräftskiva… Höstmys! Nu på fredag och lördag den 31:e augusti och 1:e september, kommer vi att medverka på Skövde Vin och Delikatessmässa. Vi kommer att presentera några utav de viner som vi har på Systembolaget och som vi tycker passar bra till höstens härliga maträtter. Är det någon som ska gå på mässan så hoppas vi att ni kommer förbi vårt bord och vill smaka på följande viner:

Fincas de Ganuza 2005, Rioja Art.nr. 99275 Pris 260:-

Smakrikt och kryddigt, fatkaraktär, inslag av körsbär, dill, plommon, kakao och kanel. Passar till rätter av lamm, nöt och vilt.

Remirez de Ganuza 2005, Rioja Art.nr 92023 Pris 435:-

Komplex, kryddigt och mycket elegant. Farkaraktär, inslag av plommon, körsbär, tobak, choklad och muskot. Utmärkt att servera till mustiga rätter av lamm eller nöt.

Av samm

a producent har vi även Erre Punto 2008, ett bordsvin med mycket frukt, balanserat och lättdrucket. Vinet finns i Beställningssortimentet Art.nr 73346 Pris 169:-  Bästa Köp enligt vinmagasinet Allt om Vin.

 

Den kultförklarade vinproducenten Quinta do Crasto från Douro och som ingår i kända The Douro Boys, gör vinet Crasto Superior 2010, Art.nr. 97038 Pris 159:- Vinet släpptes i början av augusti och har mer eller mindre flugit ut… Smak av mörka bär, skogshallon, lavendel och sötlakrits. Servera gärna till lamm eller nöt. Tidningen Dagens Industri ger den Brakfynd!

 

 

 

 

 

Waterkloof är en ny spännande vingård i Stellenbosch, som även är BWI Champion. Ägare är Paul Boutinot som länge gjort vin i Frankrike. I Beställningssortimentet har vi Circle of

Life White 2011 Art.nr 72724 Pris 179:- och Circle of Life Red 2010 Art.nr 72474 125: – Båda helt biodynamiska. Det vita fick en Guldmedalj i Decanter i år, vinet är fruktigt, fylligt och smörigt. Det röda är djupt och intensivt med en elegant struktur.

Baron Patrick de Ladoucette gör vinet Comte Lafond Sancerre, Frankrike. Art.nr 83690 Pris 205:- Baronens perfektionism speglas i vinet och är ytters elegant. Blommigt, mineral och citrus. Perfekt till Skaldjur! Allt om Vin ger det Fynd och över överträffbart.

 

 

 

Rosévin kan man dricka året om, i alla fall Les Terrasses Rosé Art.nr  98135 Pris 159:- Den passar utmärkt som sällskapsdryck, men går också väldigt bra till mat. Baron Patrick de Ladoucette står bakom även detta utsökta vin som karaktäriseras av hallon, mineral, mogna jordgubbar och citrus. Torr och mycket frisk. Underbar ljusrosa färg…

 

Hoppas på att se Er i Skövde till helgen!

Hälsningar Vinobele

 

Vinobele vill tacka alla som kom till eventet i Skövde. På återseende!